Οι Αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν ωμοτριβές ή ομφάκιο, ενώ σήμερα οι Ευρωπαίοι θεωρούν το Αγουρέλαιο ένα Premium έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας. Για το έξτρα παρθένο βιολογικό Αγουρέλαιο Premium η συγκομιδή και η έκθλιψη της ελιάς γίνονται στο τέλος Οκτωβρίου, απαιτούν διπλάσια ποσότητα ελιών για την παραγωγή του από ένα κοινό ελαιόλαδο, καθιστώντας το ένα πολύτιμο άγουρο λάδι στην κατηγορία των βιολογικών λειτουργικών ελαιολάδων, που ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη και χαρακτηριστικά πικρή και πικάντικη γεύση του.
Αυθεντική γεύση της ελιάς, μυρωδιές της φύσης, πολύπλοκα αρώματα, χαρακτηριστικά που κάνουν το αγουρέλαιο ένα Premium αλλά και πολύτιμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το βιολογικό αγουρέλαιο – αγουρόλαδο, αποτελεί ιδανική επιλογή για γεύση και υγεία, με πολλές αντιοξειδωτικές και υγειοπροστατευτικές ιδιότητες.